Hastighedstesten måler hvor meget af din bredbåndshastighed, der er tilgængelig i testøjeblikket.
Du skal være opmærksom på, at andet udstyr, der er koblet til din internetforbindelse, eller andre programmer på din pc kan bruge en del af din netforbindelse. Den del vil ikke blive målt i hastighedstesten.

For at måle den korrekte hastighed på forbindelsen skal din pc være forbundet direkte til modemmet med et netværkskabel.

Modemmet fra Antenneforeningen leverer den hastighed du abonnerer på. Kablet udstyr bør derfor kunne køre den fulde hastighed forudsat af, at kabler, stik og udstyr/pc er ”up to date”.

Selvom pc’en er forbundet med kabel til modemmet, kan der dog være forhold, som kan give et lavere resultat, for eksempel hvis du samtidig:
  • downloader filer eller streamer videoer eller musik.
  • har Windows Update kørende i baggrunden.
  • bruger VPN.
  • har andre programmer åbne på din pc.
  • har tilsluttet udstyr som en printer eller andet ekstraudstyr.
Derudover har alderen/hastigheden på pc’en også indflydelse på hastighedstesten. Hvis du får en lavere hastighedstest end forventet, er det derfor vigtigt, at du slukker for alt andet udstyr og andre programmer, når du skal måle din hastighed.

Du bedes kontakte supporten, hvis du stadigvæk får en lavere hastighed end forventet.

Hvis du tager hastighedstest på trådløst udstyr, så er der mange faktorer, der spiller ind udover dem, som er beskrevet ovenfor.
Se også disse sider, der forklarer noget om trådløst net Værd at vide om trådløs og Optimering af trådløs

Klik her, hvis hastighedstesten ikke vises på din skærm